Godziny urzędowania: poniedziałek - piątek od 7:25 do 15:00

Bezpieczeństwo Żywności

Materiały informacyjne do pobrania:

Czym jest bezpieczeństwo żywności - pobierz tutaj.

Główne choroby przenoszone drogą pokarmową - pobierz tutaj.

Najczęściej spotykane w żywności czynniki chorobotwórcze - pobierz tutaj.

Zatrucia bakteriami z rodzaju Salmonella - pobierz tutaj.

Szkodniki żywności - pobierz tutaj.

Zanieczyszczenia żywności i ich wpływ na zdrowie - pobierz tutaj.

Bezpieczne przechowywanie artykułów spożywczych - pobierz tutaj.

Higiena podczas przygotowywania posiłków - pobierz tutaj.

Zapobieganie zatruciom pokarmowym - pobierz tutaj.

Środki ostrożności podczas dokonywania zakupów środków spożywczych - pobierz tutaj.

Warto sprawdzić:

dopalacze

„Zdrowe i bezpieczne miejsce pracy: substancje niebezpieczne pod kontrolą”

zaszczep w sobie chec szczepienia

swiss

aids gov

 narodowy program ochrony antybiotykow

badzmy zdrowi

epuap pca wuw wbizk iziz gis mz pzh wiw wios

Mapa zagrożeń

mapa zagrozen

Archiwum

archiwum

Zadzwoń do nas

Telefon:
65 526 15 15, 65 526 21 97
Fax:
65 526 21 41

PSSE w Lesznie

Adres
ul. Niepodległości 66, 64-100 Leszno
Dane identyfikacyjne
NIP: 697-10-25-879
REGON: 410-390-570